Nagyváradi ludaskása
- Frissítve: 2023-09-02 Csirkehúsos ételek
NAGYVÁRADI LUDASKÁSA, Hozzávalók:
1 kg libaaprólék,
1 csomag leveszöldség,
1 cikkely kelkáposzta,
1 kanál Vegeta,
2 gerezd fokhagyma,
3 fej
vöröshagyma,
egy mokkáskanál köménymag,
1 kávéskanál Piros Arany paprikakrém,
1 kis babérlevél,
olaj,
só, bors, pirospaprika,
20 dkg rizs,
1
kanál liszt.
Nagyváradi ludaskása elkészítése :
Megtisztítjuk a libaaprólékot, feldaraboljuk, felöntjük 1 liter vízzel.
Egy leveszöldséggel, egy vöröshagymával, két gerezd fokhagymával, egy babérlevéllel, egy mokkáskanál köménymaggal, egy kiskanál Piros Arannyal, egy kanál Vegetával, egy cikkely kelkáposztával, lassú tűzön, takaréklángon puhára pároljuk.
Kevés olajon megpirítunk 1 evőkanál reszelt tormát, meghintjük egy mokkáskanál pirospaprikával, rátesszük a rizst, és egy-két percig pirítjuk.
Felengedjük az aprólék levével, néhány percig fedő alatt forraljuk, majd a fedőt rajtahagyva, betakarjuk, alaposan több réteg ruhával és állni hagyjuk.
Így a gőzben a rizs megpuhul, és nem lesz ragacsos.
Tálalásnál a rizst összekeverjük a feldarabolt zöldséggel és tálra borítjuk.
Rá az aprólékokat helyezzük.
Két karikára vágott hagymát lisztben megforgatunk,
forró zsírban kisütünk és megszórjuk vele az aprólékokat.
Nagyváradi ludaskása