Narancsos halszeletek
- Frissítve: 2023-09-02
NARANCSOS HALSZELETEK, Hozzávalók:
8 szelet tonhal,
2 dl tej,
só,
3 evőkanál liszt,
5 dkg vaj vagy margarin,
2 narancs,
1
citrom, só, törött bors,
1 dl tejföl.
Narancsos halszeletek elkészítése:
A tengeri
halszeleteket sós tejben néhány órán át áztatjuk.
A tejből kivéve leszárítjuk,
majd lisztben megforgatva vajban mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
Előmelegített
tűzálló tálra rakjuk.
A megmaradt zsiradékba belecsavarjuk egy narancs levét,
teszünk bele két kiskanál citromlevet, 1 dl tejfölt, megsózzuk, megborsozzuk,
és 1-2 percig forraljuk, majd a halra öntjük.
Vajban pároljuk a gerezdekre
bontott másik narancsot mindaddig, amíg fényes nem lesz, és a mártással leöntött
tálra rakjuk.
Narancsos halszeletek