Narancsos kacsa recept

Narancsos kacsa hozzávalók:

1 pecsenye kacsa,
10 dkg zsír,
50 dkg sertéscsont,
2 narancs,
5 cl konyak,
só, cukor, ecet,
2 dkg liszt,
1 fej vöröshagyma.

Narancsos kacsa elkészítése :

A csontot és a megtisztított, feldarabolt zöldséget egy kevés zsírban megpirítjuk, 5 dl hideg vízzel felöntjük, és erős levest főzünk belőle.
A kacsát megsózzuk, és ropogósra sütjük.
A narancs héját metéltre vágjuk, egy kevés vízben puhára főzzük, és leszűrjük.
Egy kávéskanál cukrot világosra pirítunk, felöntjük néhány csöpp ecettel, felforraljuk, és rászűPjük a csontlevest.
Liszttel behabarjuk. Hozzáadjuk a narancsok levét és a főtt héjat.
A tűzről levéve konyakkal ízesítjük.
A sült kacsát feldaraboljuk, tálra rakjuk, és leöntjük a forró mártással.

NARANCSOS KACSA II

Narancsos kacsa hozzávalók:
1 pecsenye kacsa,
1,5 dl olaj,
só, bors, majoránna, kakukkfű,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa,
2 babérlevél,
2 dl vörös bor,
1 narancs.

Narancsos kacsa elkészítése :
A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk, és a fűszerekkel bedörzsöljük.
A belsejét megcsöpögtetjük narancslével.
Forró olajban körül megpirítjuk, majd kivesszük.
Ebben a zsiradékban megpirítjuk a felkarikázott zöldségeket.
Visszatesszük a kacsát, aláöntjük a vörös bort, és puhára pároljuk.
A narancs héját lereszeljük, belsejét karikára vágjuk és megfőzzük, majd az egészet a kacsára, illetve mellé rakjuk.
Sütőben, levével állandóan locsolgatva, piros-ropogósra sütjük.
Burgonyát és salátát adjunk hozzá.

Narancsos kacsa

    Olasz csirke     Örmény csirke     Palacsintás csirkepaprikás