Narancsos kacsa recept
- Frissítve: 2023-09-02 Csirkehúsos ételek
Narancsos kacsa hozzávalók:
1 pecsenye kacsa,
10 dkg zsír,
50 dkg sertéscsont,
2 narancs,
5 cl konyak,
só,
cukor, ecet,
2 dkg liszt,
1 fej vöröshagyma.
Narancsos kacsa elkészítése :
A csontot és a megtisztított, feldarabolt zöldséget egy kevés zsírban megpirítjuk, 5 dl hideg vízzel felöntjük, és erős levest főzünk belőle.
A kacsát megsózzuk, és ropogósra sütjük.
A narancs héját metéltre vágjuk, egy kevés vízben puhára főzzük, és leszűrjük.
Egy kávéskanál cukrot világosra pirítunk, felöntjük néhány csöpp ecettel, felforraljuk, és rászűPjük
a csontlevest.
Liszttel behabarjuk. Hozzáadjuk a narancsok levét és a főtt
héjat.
A tűzről levéve konyakkal ízesítjük.
A sült kacsát feldaraboljuk,
tálra rakjuk, és leöntjük a forró mártással.
NARANCSOS KACSA II
Narancsos kacsa hozzávalók:
1 pecsenye kacsa,
1,5 dl
olaj,
só, bors, majoránna, kakukkfű,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa,
2 babérlevél,
2 dl vörös bor,
1 narancs.
Narancsos kacsa elkészítése :
A pecsenyekacsát kívül-belül
megsózzuk, és a fűszerekkel bedörzsöljük.
A belsejét megcsöpögtetjük narancslével.
Forró olajban körül megpirítjuk, majd kivesszük.
Ebben a zsiradékban megpirítjuk
a felkarikázott zöldségeket.
Visszatesszük a kacsát, aláöntjük a vörös bort,
és puhára pároljuk.
A narancs héját lereszeljük, belsejét karikára vágjuk
és megfőzzük, majd az egészet a kacsára, illetve mellé rakjuk.
Sütőben, levével
állandóan locsolgatva, piros-ropogósra sütjük.
Burgonyát és salátát adjunk
hozzá.
Narancsos kacsa