Narancsos kacsa 2.
- Frissítve: 2023-09-02
Narancsos kacsa 2., Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
1,5 dl olaj,
só,
bors,
majoránna,
kakukkfű,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa,
2 babérlevél,
2 dl vörös bor,
1 narancs.
Narancsos kacsa 2. elkészítése :
A pecsenyekacsát kívül-belül megsózzuk, és a fűszerekkel bedörzsöljük.
A belsejét megcsöpögtetjük narancslével. Forró olajban körül megpirítjuk,
majd kivesszük.
Ebben a zsiradékban megpirítjuk a felkarikázott zöldségeket. Visszatesszük
a kacsát, aláöntjük a vörös bort, és puhára pároljuk. A narancs héját
lereszeljük, belsejét karikára vágjuk és megfőzzük, majd az egészet a
kacsára, illetve mellé rakjuk.
Sütőben, levével állandóan locsolgatva, piros-ropogósra sütjük.
Burgonyát és salátát adjunk hozzá.
<<< kacsa, liba pulyka receptek
Narancsos kacsa 2.