Narancsos karaj

  • 2023-09-03

Karaj receptek

Narancsos karaj hozzávalók:

1 kg karaj,
5 dkg margarin,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál tejföl,
4 narancs,
2 evőkanál mustár,
só.

Narancsos karaj elkészítése :

A karajt megsózzuk, megkenjük mustárral, és egy kevés forró margarinban megforgatjuk.

Egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt félig megpároljuk.

A narancsok sárga héját lereszeljük, és egy nagyon kevés vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A leszűrt levet a húsra öntjük, és ezzel egészen puhára pároljuk.

A narancsok levét kicsavarjuk, keverünk bele 1 kiskanál mézet, és megkenjük vele a tűzálló tálra rakott húst, és sütőben piros-ropogósra sütjük.

Ha megpirult, kiemeljük, levébe keverünk egy kanál tejfölt, és forrón tálaljuk.