Narancs saláta
- Frissítve: 2023-09-02
Narancssaláta, Hozzávalók:
4 narancs;
mártás:
1 narancs,
4 tojás,
3 szem szaharin,
4 dl tej.
Narancssaláta
elkészítése:
A narancsokat meghámozzuk, és gerezdekre bontjuk.
A magokat eltávolítjuk, az erősebb hártyákat lehúzzuk.
A gerezdeket háromfelé
vágjuk, és üvegtálba rakjuk.
A mártáshoz lereszeljük a narancs héját, a tojásokkal
és az édesítővel habosra keverjük. Hozzáöntjük a hideg tejet, és habverővel állandóan
keverve, forrásig melegítjük. A tűzről levéve addig keverjük, amíg langyos nem
lesz, majd belekeverjük a narancs levét.
Jól lehűtjük, és a feldarabolt gerezdekre
öntjük.
<<< gyümölcsös édességek,
krémek
Érdemes kipróbálni
Amerikai
töltött tojás
Bundás banán
Dán karfiolleves