Narancs torta

  • Frissítve: 2023-09-02  

Narancs torta I., Hozzávalók:

15 dkg cukor,
15 dkg darált mandula vagy dió,
8 dkg liszt,
6 tojás,
1 narancs;
krém:
30 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
1 narancs,
3 cl édes likőr.

Narancs torta I. elkészítése:

A sárgákat 10 dkg cukorral habosra keverjük, a narancs reszelt héjával ízesítjük, hozzákeverjük az 5 dkg cukorral felvert tojásfehérjét, végül beleteszszűk a darált mandulát vagy diót és a lisztet.

Tortaformába öntve megsütjük.

Ha kihűlt, három karikára vágjuk fel, megtöltjük és bevonjuk a krémmel, a tetejét narancsszeletekkel díszítjük.

A krémhez a cukrot egy kevés vízzel felforraljuk.

Ha már langyos, habosra keverjük a vajjal.

A narancs levével, reszelt héjával és likőrrel ízesítjük.

<<< torták

Narancs torta I.