Norvég burgonya köret
- Frissítve: 2023-09-02
Norvég burgonya, Hozzávalók:
4 szem burgonya,
5 dkg vaj,
5 dkg reszelt sajt,
só, szerecsendió,
3 dkg vaj.
Norvég burgonya elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk, hosszában
kettévágjuk. Tűzálló tálat jól megvajazunk, erre rakjuk a burgonyákat vágott felükkel
felfelé. Bevagdaljuk 3-4 mm mélyen (de szét ne essenek). A vágatokba kés fokával
reszelt sajtot tömködünk, megsózzuk, meghintjük egy kevés szerecsendióval, majd
apró vajdarabkákat teszünk rá. Sütőben 30-35 percig sütjük.
<<<
köretek
Burgonyás ételek
Bajor
burgonyakrémleves
Burgonyaleves
Magyaros
burgonyaleves
Farmer
burgonya
Juhtúrós
burgonya