Nyári káposztás hús - Káposzta receptek
- Frissítve: 2023-09-02
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka,
10 dkg hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 kg friss fejes káposzta,
25 dkg paradicsom,
10 dkg zsír,
bors,
só,
babérlevél
Nyári káposztás hús elkészítése :
A hagymát apróra vágjuk, és az összezúzott fokhagymával együtt zsírban megpirítjuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott húst, megsózzuk, fűszerezzük, és egy kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk.
Tűzálló tál aljára helyezzük a kissé sózott, széles metéltre vágott káposztát, rátesszük a negyedekre vágott, meghámozott paradicsomot, végül levével együtt ráöntjük a húst.
Fedővel letakarva, a sütőben puhára pároljuk.
Ha elfőtte a levét, és még nem puha, egy kevés vizet öntsünk alá.