Nyári torta
- Frissítve: 2025-01-15
Nyári torta, Hozzávalók:
28 dkg porcukor,
28 dkg vaj,
14 dkg liszt,
8 tojás,
kb. 1/2 dl málnalé,
15 dkg csokoládé.
Nyári torta elkészítése:
A lisztet, a vaj felét, a tojássárgákat és egy kevés porcukrot jól kikeverünk.
Felverjük a tojásfehérjéket a megmaradt cukor felével, majd óvatosan a
tésztába vegyítjük. A masszából zsírozott, lisztezett sütőlemezen 6-8
tortalapot sütünk, közepesen meleg sütőben.
A kihűlt tortalapokat meglocsoljuk málnalével, majd krémet töltünk közéjük.
Krém:
a megmaradt vajat a porcukor másik felével habosra keverjük, hozzáadjuk
az időközben gőzön felolvasztott csokoládét. Jól keverjük ki, hogy a krém
teljesen sima legyen. Miután a tortalapok közé töltöttünk, a tortát bevonhatjuk
csokoládémázzal, vagy a tetejét meghintjük kakaóporral; kihűtjük, és csak
később szeleteljük.
<<< torták
felfújt receptek, judit torta
Nyári torta