Nyúl marengói módra - Vadételek, Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
NYÚL MARENGÓI MÓDRA, Hozzávalók:
1 nyúlgerinc
és combok,
olaj, só, bors,
zöldpetrezselyem,
2 dl fehér bor,
1 evőkanál liszt,
20 dkg gomba,
1 kanál paradicsompüré.
A nyúl
marengói módra készítése:
A feldarabolt, megsózott nyulat forró olajban
megpirítjuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és hagymával, és egy
pohár fehér borral engedjük föl.
Lefedve, kis lángon puhára pároljuk, vízzel
pótolva az elfőtt vizet.
Mikor már a hús megpuhult, zsírjára sütjük, meghintjük
egy evőkanál liszttel, felengedjük egy kevés vízzel kevert borral, és hozzáadunk
20 dkg karikára vágott, tisztított gombát.
Levét paradicsompürével ízesítjük,
és lefedve addig főzzük, míg a gomba is meg nem puhult.
Kitűnő hozzá a burgonyapüré,
párolt rizs, de adhatjuk sós vízben főtt spagettival körítve is.
<<<
vad ételek
nyúl marengói módra,
vadételek, leves
Nyúl marengói módra