Nyúl vörösborban - Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
NYÚL
VÖRÖSBORBAN, Hozzávalók:
1,5 kg nyúlhús,
só, bors, kakukkfű, rozmaring,
15 dkg szalonna,
1 hagyma,
7 dl vörös bor,
20 dkg gomba,
2
dkg pirospaprika,
paradicsompüré,
3 dkg liszt,
cayenni bors,
metélőhagyma,
1 húsleveskocka,
paradicsompaprika.
A nyúl vörös borban készítése:
A
kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát,
paradicsompürét és a nyúldarabokat.
Sózzuk, fűszerezzük, és vörös borral fölengedjük,
megpároljuk.
Amikor majdnem megpuhult, beletesszük a feldarabolt gombát és
a paradicsompaprikát.
Ha megfőtt, behabarjuk, és tálalás előtt megszórjuk
metélőhagymával.
Sós burgonyát adunk hozzá.
<<< vad
ételek
nyúl vörös borban,
vadételek, leves
Nyúl vörös borban