Nyúl pástétom - Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
NYÚLPÁSTÉTOM
I., Hozzávalók:
1 kg nyúlhús,
50 dkg sertéshús,
2 zsemle,
2 tojás,
15 dkg füstölt
szalonna,
tejföl,
zsír, só.
A Nyúlpástétom 1. készítése:
A
nyúlhúst néhány napra páclébe tesszük, majd a zsíros disznóhússal a páclében puhára
főzzük.
Amikor megfőtt, lefejtjük a húst a csontról, megdaráljuk, s a páclébe
áztatott zsemlékkel, a tojásokkal az apró kockákra vagdalt szalonnával, egy-két
kanál sűrű tejföllel jól összedolgozzuk.
Aki szereti, citromlevet és mustárt
is tehet bele.
Végül zsírozott, morzsázott formába öntjük, és gőzben megfőzzük.
Apró savanyú uborkával vagy céklával díszítjük a pástétomos tálat.
<<< vad ételek