Nyúlpástétom 2. - Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
NYÚLPÁSTÉTOM
II., Hozzávalók:
1 nyúl
combja és eleje,
1 vöröshagyma,
15 dkg füstölt szalonna,
2 tejbe áztatott
zsemle,
2 tojás,
só, bors, zsír,
a levébe 2 sárgarépa,
2 fehérrépa,
1 hagyma,
só, ecet.
A Nyúlpástétom 2. készítése:
A
nyúl combját és elejét összevágjuk, hagymás zsírban megpároljuk.
Ha a hús
kihűlt, kockára vágott füstölt szalonnával és a kinyomkodott zsemlékkel együtt
megdaráljuk.
A péphez 2 egész tojást, sót, borsot adunk s összedolgozzuk.
Hosszúkásra formáljuk, és zsírozott szalvétába kötjük.
Tisztított, karikára
vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, hagymát gyengén ecetes, sós vízben felforralunk,
beletesszük a szalvétás húst, és fél óráig főzzük.
Levében hagyjuk langyosra
hűlni, majd két deszka közé tesszük, és fél napig nyomatjuk.
Szalvétába kötve
napokig eláll.
<<< vad ételek
Nyúlpástétom 2.