Nyúl ragu - Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
NYÚLRAGU, Hozzávalók:
2 nyúlcomb,
2 nyúllapocka,
8 dkg zsír,
5 dkg liszt,
2 gerezd fokhagyma,
1
vöröshagyma,
1 babérlevél, néhány szál kakukkfű,
1 csomó petrezselyem,
25 apró (mogyoró) hagyma,
20 dkg gomba,
só, bors,
5 dl fehér bor.
A nyúlragu készítése:
A
húst 5-6 dkg-os darabokra vágjuk.
Forró zsírban szép pirosra pirítjuk, megszórjuk
liszttel, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, megkeverjük,
megsózzuk, borsozzuk, föleresztjük a borral és ugyanannyi vízzel, majd felforraljuk.
Ekkor beletesszük a babérlevelet, a petrezselymet, a kakukkfüvet, az apró
hagymát, a negyedekre vágott gombát, és befedve készre pároljuk.
Tálaláskor
a petrezselymet, a kakukkfüvet és a babérlevelet vegyük ki belőle, vajas rizst
vagy spagettit adjunk hozzá.
<<< vad ételek
Nyúlragu