Nyúlszeletek citrommal - Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
NYÚLSZELETEK
CITROMMAL, Hozzávalók:
1 nyúl
gerince és combjai,
só, bors,
vöröshagyma,
zöldpetrezselyem,
citrom,
olaj,
1 dl bor,
liszt,
paradicsompüré, mustár.
A nyúlszeletek
citrommal készítése:
A nyúl gerincét és combjait jól megtisztítjuk,
leforrázzuk, és egy kis ideig ebben a vízben hagyjuk.
Ezután kivesszük a vízből,
fölszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott vöröshagymával
és petrezselyemmel mindkét oldalát meghintjük.
Citromlével meglocsoljuk
és összerakjuk.
Néhány órán át hideg helyen állni hagyjuk, ezután serpenyőben,
forró olajban, szép világos- pirosra sütjük.
Lábasba szedjük, egy kevés vízzel
és borral puhára pároljuk.
A húsokat kivesszük, levéből mártást
készítünk egy kiskanál liszttel, teszünk hozzá 1 kiskanál paradicsompürét, 1 kiskanál
mustárt, és felforraljuk.
A tálra rakott húsokra öntve tálaljuk.
<<< vad ételek
Nyúlszeletek citrommal