Olasz saláta 2.
- Frissítve: 2023-09-02
Olasz saláta 2., Hozzávalók:
40 dkg cékla,
40 dkg zeller,
1 tojássárgája,
1 dl olaj,
mustár,
porcukor,
só,
citromlé,
1 dl tejföl,
10 dkg dió.
Olasz saláta 2. készítése :
A céklát, a zellert meghámozzuk, és külön-külön, enyhén ecetes-sós vízben
puhára főzzük. A tojássárgájához cseppenként hozzákeverjük az olajat,
egy kiskanál mustárral, egy kevés porcukorral, egy csipet sóval, néhány
csepp citromlével ízesítjük, és a tejföllel meg egy kávéskanál zellerfőző
vízzel hígítjuk. Összekeverjük a lecsurgatott és laskára vágott zellerrel
meg céklával, a tetejét durvára vágott dióval hintjük meg, és jól behűtve
kínáljuk.
Olasz saláta