Olasz saláta 2.

  • Frissítve: 2023-09-02  

Saláta receptek

Olasz saláta 2., Hozzávalók:
40 dkg cékla,
40 dkg zeller,
1 tojássárgája,
1 dl olaj,
mustár,
porcukor,
só,
citromlé,
1 dl tejföl,
10 dkg dió.
Olasz saláta 2. készítése :
A céklát, a zellert meghámozzuk, és külön-külön, enyhén ecetes-sós vízben puhára főzzük. A tojássárgájához cseppenként hozzákeverjük az olajat, egy kiskanál mustárral, egy kevés porcukorral, egy csipet sóval, néhány csepp citromlével ízesítjük, és a tejföllel meg egy kávéskanál zellerfőző vízzel hígítjuk. Összekeverjük a lecsurgatott és laskára vágott zellerrel meg céklával, a tetejét durvára vágott dióval hintjük meg, és jól behűtve kínáljuk.

Olasz saláta