Orosz hússaláta
- Frissítve: 2023-09-02
Orosz hússaláta, Hozzávalók:
40 dkg sült vagy főtt hús,
30 dkg burgonya,
10 dkg alma,
20 dkg
uborka,
1 dkg mustár,
1 dkg só,
1 g törött bors,
4 tojás,
2 dl tartármártás,
2 dkg hagyma,
egy fél citrom,
egy fél csomó
zöldpetrezselyem,
10
dkg aszpik,
1 fejes saláta,
1 cékla.
Orosz hússaláta készítése
:
A főtt burgonyát meghámozzuk. A húst és a kihűlt burgonyát, a hámozott
almát, az uborkát és 2 kemény tojást vékony metéltre vágunk. ízesítjük citromlével,
mustárral, sóval, borssal, finomra vágott hagymával, és összekeverjük a tartárral.
Meghintjük vagdalt petrezselyemmel, körülrakjuk kockákra vágott aszpikkal.
Tojásnegyedekkel, salátalevelekkel és céklával díszítjük.
Orosz hússaláta