Orosz zöldségleves
- Frissítve: 2025-01-15 Levesek Hideg levesek
OROSZ ZÖLDSÉGLEVES, Hozzávalók:
20 dkg fehérkáposzta,
egy
kis fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
30
dkg burgonya,
10 dkg paraj,
2 húsleveskocka,
2 evőkanál olaj,
1
kiskanál paradicsompüré,
egy késhegynyi pirospaprika,
1 babérlevél,
só,
bors,
2 dl tejföl
Orosz zöldségleves elkészítése:
Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a vékony laskára vágott fehérkáposztát, az apróra vágott sárgarépát, meghintjük a pirospaprikával, és 2 liter vízzel engedjük fel.
Ízesítőűl beledobunk 2 húsleveskockát, egy kanál paradicsompürét, egy babérlevelet, egy csipet borsot.
Fővés közben tesszük bele a megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát.
Lefedve, lassú tűzön, félórát forraljuk, végül beledobjuk a vékony laskára vágott parajt, és ezzel már
csak 5 percig főzzük.
Gazdagon megtejfölözve tálaljuk.