Ostor rétes
- Frissítve: 2023-09-02
Ostorrétes, Hozzávalók:
20 dkg liszt,
1 tojássárgája,
2 dkg zsír,
2 dkg cukor,
2 dkg élesztő,
tej;
töltelék: 10 dkg vaj, 15 dkg cukor.
Ostorrétes elkészítése:
A lisztet a tojássárgájával, a zsírral, a cukorral, a langyos tejben megfuttatott élesztővel rétestésztává dolgozzuk.
Hat egyenlő cipót készítünk belőle, s fél óráig letakarva pihentetjük.
Majd a cipókat kis lapokra nyújtjuk. A lapokat megkenjük a vaj és a vaníliás cukor keverékével.
Majd gömbölyűre felsodorjuk, ostorszerűen megfonjuk, tojásfehérjével megkenjük, meghintjük cukros darált dióval, tepsiben fél órán át kelesztjük, és forró sütőben megsütjük.
Ostorrétes