Őszi húsosfazék
- Frissítve: 2025-01-15 Levesek Hideg levesek
Őszi húsosfazék, Hozzávalók:
30 dkg kelkáposzta,
1
kis fej zeller,
30 dkg sárgarépa,
10 dkg hagyma,
10 dkg paradicsom,
20 dkg szemesbab,
20 dkg marhahús,
20 dkg húsos füstölt szalonna,
1 sertésköröm,
5 dkg rizs,
5 dkg zsír.
Őszi húsosfazék
elkészítése:
A babot megmossuk, és 1,5 lvízben feltesszük főni. Belerakjuk
a húst, a szalonnát, a körmöt. Háromnegyed órát főzzük. Közben a fölszeletelt
hagymát és zöldségféléket zsírban megpirítjuk. A levesbe tesszük, majd fél órai
főzés után hozzáadjuk a rizst, és a borssal ízesítjük. Az egészet puhára főzzük.
A húsokat kivesszük, kicsontozzuk, kockára vágjuk és visszatesszük a levesbe.
Tálalás előtt reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet teszünk a
levesbe.