Őszibarack krémmel
- Frissítve: 2023-09-02
Őszibarack krémmel, Hozzávalók:
4 őszibarack,
3 tojássárgája,
1 evőkanál porcukor,
2 dl tej.
Őszibarack krémmel elkészítése:
A tojássárgákat keverjük habosra a vaníliás porcukorral, majd fokozatosan
keverjük bele a forralt langyos tejet. Utána tűzön főzzük sűrűre.
Az elkészült
krémet tegyük hidegre. Hámozzuk meg az őszibarackokat, vágjuk félbe, és citromos
cukros vízben főzzük néhány percig.
A megfagyott krémet tegyük üvegtálra,
rendezzük el rajta a lecsurgatott barackokat. A barackok közepét díszítsük egy-egy
szem befőtt eperrel vagy cseresznyével.
<<< gyümölcsös édességek, krémek
Őszibarack krémmel