Őzcomb kertészné módra - Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
ŐZCOMB
KERTÉSZNÉ MÓDRA, Hozzávalók:
1 kg őzcomb,
20 dkg szalonna,
1 babérlevél,
1-2
áfonya,
só, bors, rozmaring,
1 csomó leveszöldség,
1,5 dl tejszín,
2 kanál liszt;
köret: 25 dkg gomba,
1 hagyma,
8 paradicsom,
50 dkg
zöldbab (konzerv is lehet),
1 kanál vaj, zöldpetrezselyem.
Az őzcomb kertészné módra készítése:
A húst megsózzuk,
borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal.
A szalonna kétharmadával megtűzdeljük,
és a maradék szalonnával körbepirítjuk a zöldséggel, babérral és áfonyával együtt.
Felöntjük 1 csésze vízzel, és a sütőben 1 1/2 - 2 órát kis lángon tovább sütjük.
A gombát a hagymával és a paradicsommal olajban megpároljuk, a babot egy kanál
vajban külön pároljuk.
A sültet levéből kivéve hidegre teszzük, és a levét
egy kevés liszttel sűrítjük, és a tejszínnel felfőzzük. A mártást
passzírozzuk, és a fölszeletelt húsra öntjük.
A zöldségekkel körítjük.
<<< vad ételek
Őzcomb kertészné módra