Őzcomb vörösborban - Vadételek, Vadhús receptek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
ŐZCOMB
VÖRÖSBORBAN, Hozzávalók:
1 kg őzcomb,
15 dkg füstölt szalonna,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
20 dkg vegyes zöldség,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl spanyol mártás,
3
dl vörös bor,
5 cl konyak,
1 kanál paradicsompüré,
só, bors, babérlevél,
kakukkfű, szegfűbors,
1 kanál liszt,
2 narancs,
egy fél citrom,
áfonya vagy csipkeíz.
Őzcomb vörös borban elkészítése:
Az őzcombot fölszeleteljük,
megtűzdeljük szalonnával, megsózzuk, borsozzuk.
Egy kevés olajban hirtelen
körbesütjük és félretesszük.
Az olajban megpirítjuk a feldarabolt hagymát,
majd a zöldségeket, hozzáadjuk a gombát, fokhagymát, babérlevelet, borsot, a reszelt
narancs- és citrom héjat, kakukkfüvet.
Rövid pirítás után meghintjük liszttel,
majd fölengedjük borral, és simára keverjük.
Hozzáadjuk a paradicsompürét,
spanyol mártást, egy kevés áfonya vagy csipkeízt és egy narancs levét.
Ezután
elkeverjük, felforraljuk, és ráöntjük az őzcombra.
Fedő alatt közepes lángon
pároljuk, időnként megforgatva.
Ha sűrű lesz a mártásunk, vörös borral hígíthatjuk.
Végül hozzáadjuk a konyakot is, majd finom szűrőn átszűrjük.
Előmelegített
tálon forrón, burgonyaropogóssal vagy burgonyagombóccal
tálaljuk.
<<< vad ételek
Őzcomb vörös borban