Őzfilé - Vadételek
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
ŐZFILÉ, Hozzávalók:
1 őz
hátsó combja vagy gerince,
só, bors,
liszt, olaj,
paradicsompüré,
bor.
Őzfilé elkészítése:
Az őz hátsó combját vagy gerincét
több vízben jól átmossuk. Ezután ujjnyi vastagra fölszeleteljük.
Egy kicsit
kiverjük, megsózzuk, borsozzuk.
Lisztbe mártjuk és kevés, de forró olajban
a szeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
Vigyázzunk, nehogy kiszárítsuk.
Ha kisült, előmelegített tűzálló tálra szedjük, a pecsenyelébe egy kevés lisztet
szórunk, egy kevés paradicsompürét és néhány csepp bort öntünk, felforraljuk,
és a tálra szedett szeletekre öntjük.
Zsírban sült burgonyagombóccal körítjük.
<<< vad ételek
Őzfilé