Palacsintás csirkepaprikás
- Frissítve: 2023-09-02 Csirkehúsos ételek
PALACSINTÁS CSIRKEPAPRIKÁS, Hozzávalók:
1 kg csirkehús
(comb és mell),
1 nagy vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
1
dl olaj,
1 kanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 tojás,
2 dl tej,
liszt, só.
Palacsintás csirkepaprikás elkészítése :
A tejből, 2-3 kanál lisztből, 1 tojással, egy kevés sóval palacsintatésztát keverünk.
Egy kevés olajban, teflon serpenyőben, vékony palacsintákat sütünk.
Kettőt félreteszünk, a többit laskára vágjuk.
Egy kevés olajban üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával.
A csirkecombokat kettévágjuk, és a paprikás zsiradékban rövid ideig pirítjuk.
Egy kevés vizet aláöntögetve félig puhára pároljuk fedő alatt.
Ekkor rátesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, és puhára pároljuk.
A tejfölben elkeverünk 1 kiskanál lisztet, ráöntjük, és még egyszer összeforraljuk. Kiolajozunk egy mély tűzálló tálat, az aljára helyezzük az egyik félretett palacsintát.
Rárakjuk egyenletesen a húsdarabokat, rászórjuk a laskára vágott palacsintacsíkokat, és meglocsoljuk a paprikás mártással.
A tetejét beborítjuk a másik egész palacsintával, megkenjük tejföllel, és a sütőben még 10 percig sütjük.