Paprikás hal sütve

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

Paprikás hal sütve, Hozzávalók:

1 kg hal (lehet bármilyen hal),
20 dkg füstölt szalonna,
25 dkg zsír,
2 dl tejföl,
pirospaprika,
só.
Paprikás hal sütve elkészítése:
A halat megnyúzzuk, majd fölszeleteljük, kb. 2 cm-es szeletekre. Szalonnával megspékeljük, sózzuk, majd a paprikával bedörzsöljük.

A szeleteket ezután a tepsiben már felolvasztott zsírba helyezzük, és a sütőben megsütjük.

Ha szép pirosra sült, óvatosan kiszedjük, a levét pedig föleresztjük fejföllel.
Tálaláskor jól megöntözzük az addig melegen tartott halat a lével. Köríthetjük burgonyával, rizzsel.

Paprikás csirke tejfölösen
Paprikás töltött karaj