Paprikás ponty
- Frissítve: 2023-09-02
PAPRIKÁS PONTY, Hozzávalók:
1 kg ponty,
2 dkg só,
8
dkg zsír,
10 dkg vöröshagyma,
1 dkg pirospaprika,
2 zöldpaprika,
1
paradicsom (télen lecsó),
3 dl tejföl,
3 dkg liszt.
Paprikás ponty elkészítése:
A megtisztított pontyot 4 cm széles szeletekre vágjuk, megsózzuk, és egy zománctálban félretesszük.
A finomra vágott hagymát zsírban megpároljuk, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és egy kevés vízzel fölengedjük.
Hozzáadjuk a halszeleteket az alatta levő lével, tejével és ikrájával együtt.
Lefedve lassan, 50 percig pároljuk.
Félidőben beletesszük a fölszeletelt paprikát és paradicsomot.
Amikor a hal majdnem puha, a tejfölt a liszttel szép simára keverjük, és a halra öntjük.
A tejföl belekeverése előtt a halszeleteket lapáttal kiszedjük, mert a mártás keverése közben a halszeletek összetörnének.
Viszszarakjuk a halszeleteket és összeforraljuk. Apró galuskát adunk hozzá