Paprikás tejfölös szelet

Paprikás tejfölös szelet hozzávalók:

1 kg sertéshús, karaj,
2 dkg só,
15 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
1 csomó petrezselyem,
pirospaprika,
lecsó,
2 dl tejföl,
5 dkg liszt

Paprikás tejfölös szelet készítése :

A hússzeleteket kiveregetjük, megsózzuk, és lisztbe mártva forró zsírban hirtelen kisütjük, és egy tálra rakjuk.

A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és pirospaprikát, egy kevés forró vízzel fölengedjük, a szeleteket visszarakjuk, és kis lángon, rázogatással, puhára pároljuk.

Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót, és tovább pároljuk, amíg megpuhul.

Ekkor ráöntjük a tejfölt, átforraljuk és tálaljuk (nyáron friss zöldpaprikát és paradicsomot használunk).

Sertéshúsos ételek
Alufóliás kolbászkák,
Amerikai vagdalt hús