Paradicsomos tonhal
- Frissítve: 2023-09-02
Halételek, Paradicsomos ételek
PARADICSOMOS TONHAL, Hozzávalók:
60 dkg tonhal,
kb. 0,5
dl (vagy valamivel több) étolaj,
40 dkg friss paradicsom vagy ennek megfelelő
mennyiségű paradicsompüré,
só,
vöröshagyma,
petrezselyem,
babérlevél,
törött bors,
ízlés szerint egy kis
pohár fehér bor.
Paradicsomos tonhal elkészítése:
A megmosott
halat feldaraboljuk, besózzuk.
Az olajban megfonnyasztunk egy kevés vöröshagymát.
Hozzáadunk babérlevelet, apróra vágott zöldpetrezselymet, föleresztjük a fehér
borral. Lepirítjuk.
Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot, és állandóan kevergetve,
nagy lángon, 1-2 percig pároljuk.
Megsózzuk, borsozzuk, és beletéve a halszeleteket,
fedővel letakarva, kis lángon 7-8 percig főzzük.
Hidegen tálaljuk (kihűtve),
üveg vagy porcelán tálban.
Mustáros paradicsom
Mustáros
paradicsomsaláta
Töltött paradicsom