Paraj galuska
- 2019-05-02 Rizses és tészás egytálételek, Makaróni
Paraj galuska, Hozzávalók:
50 dkg mirelit parajkrém,
3 tojás,
8 dkg vaj,
5 dkg reszelt sajt,
4 zsemle,
2 dl tej,
5 dkg zsemlemorzsa,
só,
törött bors.
Parajgaluska készítése :
A zsemléket tejbe áztatjuk, utána kinyomjuk, és 3 dkg vajjal pároljuk. Sóval, törött borssal ízesítjük, elkeverjük a tojások sárgájával, a parajpürével, végül a tojásfehérjék keményre vert habjával.
Vízbe mártott kanállal, lassan fővő sós vízbe galuskákat szaggatunk a masszából. Ha megfőttek,
szűrőkanállal kiszedjük.
Forró vajba forgatjuk, reszelt sajttal és vajban pirított zsemlemorzsával
meghintve tálaljuk.
Parajgaluska