Paraj labdacsok
- Frissítve: 2023-09-02
Paraj labdacsok, Hozzávalók:
50 dkg parajkrém,
10 dkg zsemlemorzsa,
3 tojás,
2 dl olaj,
fokhagyma,
só,
törött bors.
Parajlabdacsok elkészítése :
A teljesen fölengedett paraj levét csurgatjuk, megsózzuk, és elkeverjük a parajjal, 2-3 evőkanál morzsával, beletesszük a 3 tojássárgáját, a fűszerekkel is elkeverjük, majd villával óvatosan hozzávegyítjük a tojások felvert kemény habját.
Szükség szerint még adunk hozzá morzsát, hogy tejbegríz sűrűségű legyen.
Evőkanálnyi mennyiségeket teszünk a serpenyőbe, forró olajba.
Mindkét oldalán világos barnás színt fog kapni.
Kisebb lángon még néhány percig sütjük (megduzzadnak, s nehogy a közepük nyers maradjon, villával megszurkáljuk).
Azonnal kisütés után tálaljuk, mert 10-15 perc múlva összeesnek.
Parajlabdacsok