Paraj pogácsa burgonyapürével
- Frissítve: 2025-01-15
Parajpogácsa burgonyapürével, Hozzávalók:
50 dkg mirelit parajkrém,
2 tojás,
só,
fokhagyma,
1 dl tej, bors,
1 dl olaj,
5 tojás,
1 kg
burgonyapüré,
2 zsemle.
Parajpogácsa burgonyapürével elkészítése :
A tejbe áztatott zsemléket megdaráljuk, vagy kézzel jól eldolgozzuk, beletesszük a parajkrémet, a tojásokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük.
Pogácsákat formálunk belőle, és egy kevés zsírban kis lángon kisütjük.
Tálaláskor egy-egy tükörtojást teszünk a tetejére, és a megmelegített, tejjel vagy vajjal dúsított burgonyapürével tálaljuk.
Parajpogácsa burgonyapürével