Parajropogós sajtmártással

Parajropogós sajtmártással, Hozzávalók:

1,5 kg mirelit parajkrém,
só, törött bors,
15 dkg liszt,
1/2dl olaj,
2 tojás,
1,5 dl tej,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 tojás,
10 dkg liszt;
mártáshoz:
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
5 dl tej,
10 dkg sajt,
só,
1,5 dl tejszín,
törött bors.

Parajropogós sajtmártással elkészítése :

Az olajjal, liszttel világos rántást készítünk, forró tejjel fölengedjük, sóval, borssal fűszerezzük, és beletesszük a kicsavart mirelit parajt meg a tojásokat.

A tűzről levéve egy kissé hűlni hagyjuk, majd gombócokat, illetve rudakat formálunk belőle, a hűtőszekrényben kihűtjük, bepanírozzuk, bő forró zsírban kisütjük, és sajtmártással tálaljuk.

Mártás: világos vajas rántást készítünk, tejjel fölengedjük, és simára keverjük.

Sóval, borssal fűszerezzük.

Tejszínnel feljavítjuk, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Ha sűrű lesz, tejjel hígítható.

Parajropogós sajtmártással