Paraj saláta 2.
- Frissítve: 2023-09-02
Parajsaláta 2., Hozzávalók:
60 dkg paraj,
2 tojássárgája,
1 kanál mustár,
petrezselyem,
1 kanál vágott metélőhagyma,
2 kemény tojás,
citromlé,
2 dl tejföl,
1 dl olaj,
só,
bors,
egy csipet porcukor.
Parajsaláta 2. készítése :
A parajt gondosan megmossuk, szárát letisztítjuk, a parajt megszárítjuk,
majd metéltre vágjuk.
A tojássárgákat az olajjal lassan, cseppenként kikeverjük. Hozzákeverjük
a mustárt, a tejfölt, a megfelelő mennyiségű citromlevet, sót, borsot,
metélőhagymát, zöldpetrezselymet, egy csipet porcukrot. Belekeverjük az
apróra vágott kemény tojást, amelyből egy keveset hagyjunk a díszítéshez,
és elkeverjük a vágott parajjal.
Parajsaláta 2.