Párnacsücske hájas tésztából
- Frissítve: 2025-01-15
Párnacsücske hájas tésztából, Hozzávalók:
25 dkg sertésháj,
38 dkg
+ 2 evőkanál rétesliszt,
2 tojássárgája,
2-3 dkg élesztő
1/2 dl
tej,
só.
Párnacsücske hájas tésztából elkészítése:
A sertéshájat hideg vízben áztatjuk, megtisztítjuk, megkaparjuk. A szikkadt hájat
18 dkg liszttel a gyúrótáblán késsel egy tömeggé dolgozzuk.
Fél dl langyos
tejbe morzsolt élesztőből és 2 evőkanál lisztből kovászt készítünk.
Ha megkelt,
hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, a tojássárgákat, sót, s mindezt kemény sima tésztává
dolgozzuk. Nem kell keleszteni, hanem rögtön kisodorva a feldolgozott hideg hájat
belekenjük, és különbözőképpen hajtogatva, pihentetés nélkül, háromszor egymás
után nyújtjuk, végül a késfokvastagság tésztát kockákra szeleteljük. Közepébe
kemény barackízt cseppentünk, s úgy hajtogatjuk, hogy háromszögletű tésztácskát
nyerjünk. Tepsire rakva a tetejét megkenjük tojásfehérjével, és meghintjük egy
kevés darált fehér mandulával. A tésztát jól kelesszük meg.
Előmelegített
sütőben sütjük.
Párnacsücske hájas tésztából