Párolt darált csirkehús
- Frissítve: 2023-09-02
Párolt darált csirkehús, Hozzávalók:
2 nagyobb csirkecomb,
20 dkg sovány sonka vagy főtt tarja,
2 zsemle,
2 tojás,
2 dkg vaj,
tej,
só,
bors.
Párolt darált csirkehús elkészítése :
A nyers combokról a bőrt lehúzzuk, a húst a csontjáról lebontjuk. A sonkával együtt finomra daráljuk, hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomott zsemléket, a nyers tojásokat, majd fűszerezzük. (A sózással vigyázzunk a füstölt hús miatt!)
Erősen kidolgozzuk, majd kivajazott őzgerincformába teszszük, és 30-40 percig sütjük. A tetejét takarjuk le zsírpapírral vagy alufóliával. Ha elkészült, tálra borítjuk, szeleteljük, és saját levével meglocsoljuk.
Burgonyapürét vagy tavaszi zöldfőzeléket adunk hozzá. Hidegen is nagyon ízletes.