Párolt gömbölyű felsál - Marhahúsos receptek

  • 2019-11-26

PÁROLT GÖMBÖLYŰ FELSÁL, Hozzávalók:

1 kg gömbölyű felsál,
1 dl olaj, só,
szemes bors,
1 csipet cukor,
1 kanál liszt,
4 evőkanál ecet,
2 babérlevél,
2 vöröshagyma.
Párolt gömbölyű felsál készítése :
A húst egyben besózzuk, és forró olajban megforgatjuk.
Zsírjában üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Teszünk hozzá 3-4 evőkanál ecetet (lehetőleg borecetet), 1-2 babérlevelet, 10-12 szem borsot, és annyi vizet, amennyi a húst félig ellepi.
Fedő alatt puhára pároljuk, párolgó levét apránként pótoljuk.
Ha megpuhult, zsírjára sütjük, a húst egy kicsit lepirítjuk, a lébe teszünk egy csipet porcukrot, meghintjük egy kevés liszttel, vízzel felhígítjuk, és még egyszer felforraljuk.
Tálaláskor a húst vékonyra fölszeleteljük, előmelegített tálra rakjuk, és burgonyapürével tálaljuk.