Párolt gömbölyű felsál - Marhahúsos receptek
- 2019-11-26
PÁROLT GÖMBÖLYŰ FELSÁL, Hozzávalók:
1 kg gömbölyű felsál,
1 dl olaj, só,
szemes bors,
1 csipet cukor,
1 kanál liszt,
4
evőkanál ecet,
2 babérlevél,
2 vöröshagyma.
Párolt gömbölyű
felsál készítése :
A húst egyben besózzuk, és forró olajban megforgatjuk.
Zsírjában üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Teszünk hozzá
3-4 evőkanál ecetet (lehetőleg borecetet), 1-2 babérlevelet, 10-12 szem borsot,
és annyi vizet, amennyi a húst félig ellepi.
Fedő alatt puhára pároljuk, párolgó
levét apránként pótoljuk.
Ha megpuhult, zsírjára sütjük, a húst egy kicsit
lepirítjuk, a lébe teszünk egy csipet porcukrot, meghintjük egy kevés liszttel,
vízzel felhígítjuk, és még egyszer felforraljuk.
Tálaláskor a húst vékonyra
fölszeleteljük, előmelegített tálra rakjuk, és burgonyapürével tálaljuk.