Párolt kappanmell rozmaring mártással
- Frissítve: 2023-09-02
PÁROLT KAPPANMELL ROZMARINGMÁRTÁSSAL, Hozzávalók:
1,5 kg kappanmell,
10 dkg zsír,
2 dkg só,
5 dkg vöröshagyma,
2 dkg parajpüré,
10 dkg vegyes
zöldség,
3 g egész bors,
rozmaringmártás:
10 dkg rozmaring,
5 dkg vaj,
10 dkg liszt,
1 citrom,
2 dl csontlé,
1 dkg só, 1 g őrölt bors,
2 dkg kristálycukor,
1
dl tejszín, 1 dl tej,
1 tojássárgája.
Párolt kappanmell rozmaringmártással elkészítése :
A kappanmellet zsíron elősütjük. A vöröshagymát, vegyes zöldséget, paradicsompürét megpirítjuk, és egy kevés húslevessel fölengedve, sóval, borssal ízesítve összeforraljuk, és ebben pároljuk.
Közben elkészítjük a rozmaringmártást.
A rozmaringból főzetet készítünk és leszűrjük.
Világos vajas rántást készítünk, szárnyaslével fölengedjük, jól összeforraljuk, sóval, borssal, cukorral, citromlével ízesítjük.
Beleöntjük a rozmaringfőzetet.
Tálalás előtt tejszínnel, tojássárgájával
sűrítjük.
Párolt kappanmell rozmaringmártással