Párolt pecsenye cigánymódra - Marhahús receptek
- 2019-11-26
Párolt pecsenye cigánymódra, Hozzávalók:
80 dkg marhahús szeletben (vesepecsenye,
rostélyos vagy felsál),
3 paradicsom,
2 vöröshagyma,
2 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
10 dkg zeller,
10 dkg zöldborsó,
15 dkg gomba (lehet erdei is),
15 dkg füstölt szalonna,
5 dkg vaj,
só,
bors,
zöldpetrezselyem.
Párolt pecsenye cigánymódra készítése :
A hússzeleteket egy kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen megsütjük.
A hagymát a maradék pecsenyezsírban üvegesre pároljuk, rászórjuk a feldarabolt paradicsomot, és a hússzeleteket ebben a mártásban, fedő alatt puhára pároljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk és megpároljuk, majd vajban megpirítjuk.
Tálaláskor ezekkel a pirított zöldfélékkel szórjuk meg a húst, majd a szalonnából sütött kakastaréjokkal díszítjük.