Párolt stefánia vadasan - Marhahús receptek
- 2019-11-26
PÁROLT STEFÁNIA VADASAN, Hozzávalók:
1 kg marhahús
(stefánia),
25 dkg vegyeszöldség,
10 dkg
vöröshagyma,
10 dkg füstölt
szalonna,
5 dkg liszt,
8 dkg zsír,
3 dl tejföl,
1/2 citrom,
1 babérlevél,
2 dl fehér bor,
1 kanál ecet,
cukor, bors, mustár,
kapribogyó,
kakukkfű.
Párolt
stefánia vadasan készítése :
A húst szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk,
borsozzuk és hirtelen megsütjük.
A zsírban megpirítjuk a karikákra vágott
zöldséget, hozzáadjuk a húst, a fűszereket (babérlevelet, kakukkfüvet) ráöntjük
a bort, később a vizet is, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult,
a hússzeleteket kivesszük, hozzáöntjük a liszttel sűrített tejfölt, a 1/2 citrom
levét és héját, mustárt, cukrot, és jól felforraljuk.
Finom szitán áttörjük,
és utána ízesítjük.
A hússzeleteket tálra rakjuk, leöntjük mártással, és a
kapribogyóval megszórjuk.
Zsemlegombócokat vagy sült burgonyagombócokat adjunk
körítésnek.