Pástétomos kifli
- Frissítve: 2023-09-02
PÁSTÉTOMOS KIFLI, Hozzávalók:
30 dkg liszt,
egy csipet
só,
20 dkg vaj,
2 dl tejföl;
töltelék:
30 dkg sertéshús,
20 dkg máj,
egy darabka zeller,
5 dkg füstölt kolbász,
1 dl tejföl,
mustár,
szardellapaszta,
zsemlemorzsa, só, bors.
Pástétomos
kifli elkészítése:
A fentieket este gyúrjuk össze, és másnapig hideg
helyen tartjuk.
Ha kinyújtottuk, nem szabad már összegyúrni.
A tésztából
négyszögeket vágunk, megtöltjük, összesodorjuk, habart tojással megkenjük, meghintjük
reszelt sajttak. Vajazott tepsiben arany- barnára sütjük, és forrón tálaljuk.
Töltelék:
a darált disznóhúst, a (mirelit) májat, egy kis darab reszelt zellert, paprikásnak
készítjük el.
Ügyeljünk arra, hogy levét teljesen elfője.
Kétszer megdaráljuk.
Beletesszük az apróra vágott füstölt kolbászt a tejfölt, 1 kávéskanál mustárt,
szardellapasztát és zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
(Olcsóbb,
egyszerűbb húsos töltelékkel is készíthetjük.)