Petrezselymes csirke
- Frissítve: 2023-09-02 Csirkehúsos ételek
Petrezselymes csirke, Hozzávalók:
2 kisebb csirke,
8 dkg
vaj vagy 5 dkg zsír,
2 dkg finomra vágott petrezselyem,
1 dkg só,
2 dkg hagyma.
Petrezselymes csirke elkészítése :
Feldaraboljuk a csirkéket. A hagymát, a petrezsemet finomra vágjuk, a vajat vagy zsírt megmelegítjük, beletesszük a hagymát, mérsékelt tűzön kevergetve puhára pároljuk.
A feldarabolt csirkét hozzáadjuk, és nagy lángon, keverve, megpirítjuk.
Ekkor egy kevés forró vizet öntünk rá, és fedő alatt, kis lángon, félpuhára pároljuk.
Megsózzuk, zsírjára lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem felét, és folytatjuk a párolást, amíg a csirke meg nem puhult.
A kész ételnek rövid, pecsenyelészerű mártása legyen.
A kitálalt csirkére szórjuk a megmaradt zöldpetrezselymet.