Perezselymes tonhal

  • Frissítve: 2023-09-02  

Halételek

Perezselymes tonhal, Hozzávalók:

citrom,
vaj,
petrezselyem,
tonhal,
fokhagyma,
só.

Perezselymes tonhal elkészítése:

A tonhalat tenyérnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd bevajazott alufóliadarabokra fektetjük külön-külön.

Citromlével megöntözzük, kis vajdarabkákat teszünk rá, megszórjuk egy kevés nagyon finomra vágott fokhagymával s végül gazdagon petrezselyemmel.

Légmentesen becsomagoljuk a fóliákba a halszeleteket, majd sütőlemezre rakva kb. 15 percig sütjük.

Ha megsült, kibontjuk a fóliából, és előre melegített tálra rakjuk.

Adhatunk hozzá párolt zöldségféléket, parajt vagy burgonyapürét

Perezselymes tonhal