Pirított paradicsom

  • Frissítve: 2023-09-02  

köretek, Paradicsomos ételek

Pirított paradicsom, Hozzávalók:
5 dkg vaj,
hagyma,
só,
törött bors,
petrezselyem,
80 dkg friss, tömött, kemény húsú paradicsom.
Pirított paradicsom elkészítése:
A friss paradicsomokat jól megmosva kisebb cikkekre vágjuk. Vajban egy csipet finomra vágott hagymát félig megpirítunk, majd beletesszük a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kanál vágott petrezselyemmel, és nagy lángon 2-3 percig pirítjuk. Közben rázogatjuk a serpenyőt, és óvatosait megkeverjük benne a paradicsomot, hogy egyenletesen piruljon meg, de ne törjön össze.
Aki szereti, füstölt szalonnával is készítheti vaj helyett. Ekkora szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben üvegesre pirítjuk, és ebben megpirítva készítjük el, a fenti leírás szerint, a paradicsomot.
A pirított paradicsom kitűnő tojásételekhez, sültekhez, frissensültekhez.

<<< köretek

Paradicsomos csirke
Paradicsomos karfiolsaláta
Paradicsomos stefánia
Paradicsomos tojás