Pirított paradicsom
- Frissítve: 2023-09-02
köretek, Paradicsomos ételek
Pirított paradicsom, Hozzávalók:
5 dkg vaj,
hagyma,
só,
törött bors,
petrezselyem,
80 dkg friss, tömött, kemény
húsú paradicsom.
Pirított paradicsom
elkészítése:
A friss paradicsomokat jól megmosva kisebb cikkekre
vágjuk. Vajban egy csipet finomra vágott hagymát félig megpirítunk, majd beletesszük
a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kanál vágott petrezselyemmel,
és nagy lángon 2-3 percig pirítjuk. Közben rázogatjuk a serpenyőt, és óvatosait
megkeverjük benne a paradicsomot, hogy egyenletesen piruljon meg, de ne törjön
össze.
Aki szereti, füstölt szalonnával is készítheti vaj helyett. Ekkora
szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben üvegesre pirítjuk, és ebben megpirítva
készítjük el, a fenti leírás szerint, a paradicsomot.
A pirított paradicsom
kitűnő tojásételekhez, sültekhez, frissensültekhez.
<<< köretek
Paradicsomos csirke
Paradicsomos karfiolsaláta
Paradicsomos stefánia
Paradicsomos tojás