Piroski, Zsírban sült tészták
- Frissítve: 2025-01-15
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
3 tojássárgája,
1/2 dkg só,
2 dkg cukor,
5 dkg vaj,
2 dkg élesztő,
5 dl tej;
töltelék:
20 dkg sertéshús,
20 dkg marhahús, 15 dkg zsír, 5 dkg hagyma,
2 dkg só, 1 g bors, 1 tojás.
Piroski elkészítése :
A lisztből és a hozzávalókból könnyű kelt tésztát készítünk.
Kinyújtjuk, négyzet alakúra
vágjuk, és a következőkben leírt masszával megtöltjük.A darált húst az apróra
vágott tojással, hagymával megpirítjuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
A kihűlt töltelékkel a tésztát megtöltjük, összehajtjuk és kelesztjük.
A megkelt tésztát
úgy sütjük ki, mint a fánkot.
Tölthetjük pirított káposztával is.