Pischinger-torta
- Frissítve: 2023-09-02
Pischinger-torta, Hozzávalók:
1 csomag ostya,
16 dkg vaj,
13 dkg cukor,
2 dkg kakaó;
tetejére:
2 dkg kakaó,
2 evőkanál cukor,
4 dkg vaj.
Pischinger-torta elkészítése:
A vajat hidegen, alaposan kikeverjük a cukorral és a kakaóval, majd a masszával vékonyan megtöltjük az ostyatortalapok közét.
Két deszka között, súllyal lenyomva, másnapig állni hagyjuk, majd tálra tesszük.
A kakaót a cukorral
és egy kevés vízzel sűrűre főzzük, és a tűzről levéve belekeverjük a vajat.
Mire a meleg csokoládéöntetben a vaj elolvad, már kenhetjük is a torta tetejére.
Csak fél napi szárítás után szeleteljük, megtüzesített késsel.
Pischinger-torta