Pischinger-torta

  • Frissítve: 2023-09-02  

Pischinger-torta, Hozzávalók:

1 csomag ostya,
16 dkg vaj,
13 dkg cukor,
2 dkg kakaó;
tetejére:
2 dkg kakaó,
2 evőkanál cukor,
4 dkg vaj.

Pischinger-torta elkészítése:

A vajat hidegen, alaposan kikeverjük a cukorral és a kakaóval, majd a masszával vékonyan megtöltjük az ostyatortalapok közét.

Két deszka között, súllyal lenyomva, másnapig állni hagyjuk, majd tálra tesszük.
A kakaót a cukorral és egy kevés vízzel sűrűre főzzük, és a tűzről levéve belekeverjük a vajat.

Mire a meleg csokoládéöntetben a vaj elolvad, már kenhetjük is a torta tetejére.
Csak fél napi szárítás után szeleteljük, megtüzesített késsel.

Pischinger-torta