Piskóta torta citromkrémmel
- Frissítve: 2023-09-02
Piskotatorta citromkrémmel, Hozzávalók:
6 tojás,
12 dkg liszt,
12 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja;
krém:
20 dkg vaj,
1 citrom leve és héja,
20 dkg cukor,
1 tojássárgája,
5 dkg pirított mandula.
Piskotatorta citromkrémmel elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanalanként belekeverjük a cukrot,
egyszerre hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül könnyedén belekeverjük
a lisztet. Zsírpapírral bélelt peremes tepsiben megsütjük.
Citromkrém:
a vajat a cukorral, a reszelt citromhéjával habosra keverjük, hozzáadjuk
a tojássárgáját és lassanként a megszűrt citromlevet, és jól elkeverjük.
A töltött és bevont tortát szálkásra vágott pirított mandulával hintjük
meg.
<<< torták felfújt receptek, judit torta
Piskotatorta citromkrémmel