Piskóta torta kétszínű mogyorókrémmel
- Frissítve: 2023-09-02
Piskótatorta kétszínű mogyorókrémmel, Hozzávalók:
1 piskótatorta;
krém:
1 tojás,
10 dkg cukor,
12 dkg mogyoró,
2 dl tej,
6 dkg kekszmorzsa,
10 dkg vaj,
1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál rum.
Piskótatorta
kétszínű mogyorókrémmel elkészítése:
Az egész tojást a cukorral habosra
keverjük. Hozzáadjuk a kissé pörkölt, darált mogyorót, a tejet, a kekszmorzsát.
Vízgőzön felfőzzük, majd hozzáadjuk a vajat. A krémet kettéosztjuk: egyik felébe
1 evőkanál porcukorral elkevert kakaót, a másik felébe egy evőkanál rumot keverünk.
Piskótatortát 5 részre vágjuk. Egyik lapot a kakaós, másik lapot a rumos töltelékkel
töltjük - felváltva.
A tetejét feketekávéból és cukorból készített mázzal
vonjuk be. Rumos meggyel díszítjük.
Piskótatorta kétszínű mogyorókrémmel