Piskóta torta kétszínű mogyorókrémmel

  • Frissítve: 2023-09-02  

Sütemények

Piskótatorta kétszínű mogyorókrémmel, Hozzávalók:

1 piskótatorta;
krém:
1 tojás,
10 dkg cukor,
12 dkg mogyoró,
2 dl tej,
6 dkg kekszmorzsa,
10 dkg vaj,
1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál rum.
Piskótatorta kétszínű mogyorókrémmel elkészítése:
Az egész tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a kissé pörkölt, darált mogyorót, a tejet, a kekszmorzsát. Vízgőzön felfőzzük, majd hozzáadjuk a vajat. A krémet kettéosztjuk: egyik felébe 1 evőkanál porcukorral elkevert kakaót, a másik felébe egy evőkanál rumot keverünk. Piskótatortát 5 részre vágjuk. Egyik lapot a kakaós, másik lapot a rumos töltelékkel töltjük - felváltva.
A tetejét feketekávéból és cukorból készített mázzal vonjuk be. Rumos meggyel díszítjük.

Piskótatorta kétszínű mogyorókrémmel