Ponty pörkölt
- Frissítve: 2023-09-02 Pörkölt receptek
Pontypörkölt, Hozzávalók:
1 kg ponty,
12 dkg hagyma,
0,5 dl olaj,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
2 dkg pirospaprika,
só.
Ponty pörkölt elkészítése:
A halat megtisztítjuk és lemossuk, filézzük. (A gerincről lefejtjük a húst.)
Kétujjnyi széles darabokra szeleteljük, jól megsózzuk, és félretesszük.
A hagymát apróra vagdaljuk, és a forró olajban megpirítjuk, hozzátesszük a feldarabolt paradicsomot, zöldpaprikát, és együtt pirítjuk egy darabig.
Azután a hal fejét, gerincét és belsőrészét hozzáadva 1/2 dl vízzel hallevet főzünk, megsózzuk, és meghintjük pirospaprikával.
A feldarabolt halat tepsibe teszszük, megöntözzük a hallével, és a sütőben puhára pároljuk.
Karikára vágott zöldpaprikával és galuskával tálaljuk.
Pontypörkölt